De osteopaten

Daan Koelemij

Mijn naam is Daan Koelemij en in 2016 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut, maar merkte al snel dat ik behoefte kreeg aan meer kennis en vaardigheden. Bepaalde klachten die ik volgens het boekje en de richtlijnen van de fysiotherapie behandelde, maar geen verbetering van de klachten gaf. Nadat ik zelf in contact ben gekomen met osteopathie, sprak deze manier van behandelen mij meteen aan.

Daarom ben ik de afgelopen jaren bezig geweest met het afronden van mijn masteropleiding in de osteopathie. Ik heb voor de richting osteopathie gekozen, omdat ik vind dat je met osteopathie dieper op zoek gaat naar de onderliggende oorzaak van de pijn of klacht.

Osteopathie is gericht op manuele onderzoeks- en behandeltechnieken, om het zelfherstellende vermogen van het lichaam te optimaliseren. Alle structuren van ons lichaam moeten kunnen bewegen, wanneer dit beperkt wordt kan dit klachten geven. De beweeglijkheid kan onder andere verminderen als gevolg van een ontsteking, operatie, blokkade, door overrek of verkorting voor langere tijd. Deze klachten kunnen lokaal ontstaan of op andere plaatsen in het lichaam die verbonden zijn met deze regio.

Zo kunt u bijvoorbeeld door klachten in de buik last van uw nek of rug krijgen, omdat de zenuwen en het bindweefsel deze structuren met elkaar verbindt. De kracht van osteopathie ligt in het feit dat de osteopaat het lichaam als geheel ziet. Daarom zijn we vanuit de osteopathie op zoek zijn naar balans in alle systemen in plaats van te focussen op symptomen.

Door het lichaam in balans te brengen, niet alleen mechanisch vanuit de spieren en gewrichten, maar door naar alle systemen te kijken, zoals de beweeglijkheid van de organen, zenuwbanen, verteringssysteem, de schedel met kaakgewricht, doorbloeding en lymfe, kan het een goede ondersteuning bieden bij (chronische) pijnklachten, prikkelbaar darm syndroom, chronische vermoeidheid, etc.

Opleiding:

  • International Academy of Osteopathy D.O.

  • International Academy of Osteopathy MSc.
Online afspraak maken