Wat is osteopathie

Osteopathie is een internationaal erkende manuele behandelmethode waarin gezocht wordt naar de oorzaak van de klacht. Het kan zijn dat de oorzaak zich op een andere plaatst bevindt dan waar je pijn hebt. Bij osteopathie staat het zelf herstellend vermogen van het lichaam centraal. Dit houdt in dat het lichaam, onder de juiste omstandigheden, zichzelf geneest. Osteopathie helpt bij het creëren van deze juiste omstandigheden.

Nekpijn, hoofdpijn, darmklachten, chronische rugpijn, maar ook knie of enkelklachten zijn vaak aanwijzingen dat het lichaam uit balans is.

Wat doet een osteopaat?

Een osteopaat behandelt de patiënt in zijn geheel en niet alleen het gebied waar de klacht zich bevindt. De oorzaak van de klacht wordt achterhaald door het gehele lichaam op zijn bewegingsmogelijkheid te onderzoeken. Aan de hand van dit onderzoek en de intake, wordt een behandelplan opgesteld. Aangezien de behandeling het zelf herstellend vermogen van het lichaam activeert zal er enige tijd tussen de behandelingen zitten. Een osteopaat gebruikt voor de behandeling geen medicijnen of apparatuur, maar alleen zijn handen.

Voor wie is osteopathie

Volwassenen

Kinderen

Baby’s

Staat uw klacht er niet bij?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.