Hoe verloopt
een behandeling

De eerste behandeling start met een uitgebreid vraaggesprek om meer inzicht te krijgen in je klachtenpatroon en ziektegeschiedenis. Vervolgens start het lichamelijke onderzoek, waarbij het hele lichaam bekeken op bewegingsmogelijkheden van de verschillende weefsels in het lichaam. Aan de hand van de gegevens van de vragen en het lichamelijke onderzoek wordt een behandelplan opgesteld.

Het verloop van de behandeling

De behandeling zal plaats waar de bewegingsbeperking gevonden is in het lichaam. Dit kan dus op een andere plaats zijn dan waar een klacht tot uiting komt. Voor de behandeling wordt gebruik gemaakt van (zachte) manuele technieken die gericht zijn op spieren, pezen, organen, schedel, zenuwen, bloedvaten en vliezen (fascia). Tijdens de behandeling zal ik vertellen en uitleggen wat ik precies doe.

Reactie op de behandeling

Iedereen zal anders reageren op een behandeling. Kortdurende toename van klachten, hoofdpijn, vermoeidheid en emotionele reacties zijn mogelijk. Deze houden niet langer dan een paar dagen aan. Na de behandeling is het belangrijk om veel water te drinken en de rest van de dag geen grote lichamelijk inspanning te doen.

Aantal behandelingen

Over het algemeen zijn er tussen de 3 tot 5 behandelingen nodig voor duidelijke verbetering of oplossing van het probleem. Tussen de vervolgafspraken zit een langere periode dan bijvoorbeeld bij fysiotherapie. Dit is nodig omdat het lichaam als gevolg van de behandeling tijd nodig heeft om een nieuwe balans te creëren.

Naast het behandelen geven we je inzicht in de oorzaken van de verstoring binnen het lichaam. Indien nodig krijg je leef- of voedingsadviezen mee.

Staat uw klacht er niet bij?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.